Cilt Bakımı: PRP

Ciltte oluşan küçük sivilce izleri yaş ilerledikçe problemli bir hale dönüşebilmekte ve her aynaya bakıldığında kozmetik ürünleri kullanmaya yönlendirmektedir. Oysa ki makyaj ile pürüzsüzleşen ciltte gözenekler kapanır ve cildin nefes alması önlenmiş olur.
Neyse ki medikal alandaki teknolojik gelişmeler leke ve izlerin giderilmesinin mümkün olduğu yöntemlere izin vermiş ve genç bir görünüm kazanmak mümkün olmuştur. Bu yöntemlerden biri PRP’dir.

PRP Nedir?
PRP (Platelet Rich Plasma) için gerekli olan şey uygulama yapılacak olan kişinin kendi dokusudur. Altın iğne olarak da adlandırılan uygulamada kişinin kendi kanındaki hücrelerden oluşan bir serum elde edilir ve seanslarda bu serum kullanılarak tedaviye devam edilir. Elde edilen serumdaki pıhtı hücrelerinin ortalama yoğunluğu mililitreküpte bir milyon olarak ölçülmektedir.

PRP tedavisinde pıhtı hücreleri kullanılmasının amacı, yaraların iyileşmesi ve dokuların yenilenmesi için kişinin kendi hücrelerinden faydalanmak ve doğal iyileşmeyi sağlamaktır. PRP yöntemiyle serumdaki pıhtı hücreleri ve büyüme faktörleri derinin alt dokularına enjekte edilerek, yeni kollajen oluşumunu ve hücreler arası maddeyi çoğaltır. Böylelikle cildin yenilenme süreci başlamış olur.

PRP Uygulaması Ne Kadar Etkilidir?
Altın iğne olarak da ifade edilen PRP uygulamasından sonra ciltte gözle görülür bir şekilde parlaklık olmaktadır. Ancak tam etkinin 3 veya 4 seans sonra görüleceğini ifade eden uzmanlar ara seanslara da özen gösterilmesi konusunda ısrarcı olduklarını öne sürmektedirler.

Makaleler