Lazer Epilasyon Cihazlarının Farkları

Alexandrite Lazer Epilasyon Cihazı: Alaxandrite lazer kıl kökü ve melanini hedef aldığı için açık tenli kişilerde uygulanırsa mükemmel sonuçlar alınır. Alexandrite lazerin dalga boyu 755'tir ve  uygulama esnasında hissedilen acı oldukça fazladır. 1990'ların sonunda en iyi lazer epilasyon cihazı olarak birçok kişinin tercihi olmuştur.  Ancak günümüzde modası geçmiştir ve yeni çıkan teknolojilere yanaşamadığı söylenmektedir. 

NdYag Lazer Epilasyon Cihazı: Bu lazer epilasyon cihazı koyu renklerde etkilidir. İnce ya da kalın olmasının çok önemli olmadığı NdYag, siyah ya da koyu kahve tüyleri gidermekte etkilidir. Açık tenli kişilerde açık kahverengi tüylerde etkinliği düşüktür. Bronz ciltlerde yaz mevsiminde dahi uygulanacağı söylenmektedir çünkü yüzeysel etkilidir. Yüzeysel etkili olması seans sayılarının artmasına neden olmaktadır. NdYag lazer epilasyon, ağrısı çok olan seanslardan geçmenizi sağlayacağı için vazgeçerek uygulamayı yarıda bırakma ihtimaliniz yüksektir. NdYag cihazının bir riski daha vardır, ciddi ve kalıcı iz bırakacak yanıklara sebep olabilir. 

Diode Lazer Epilasyon Cihazı: Diode, diğer adıyla Ütüleme Lazer Epilasyon, özellikle koyu tende başarılı bir şekilde uygulanabilmesi ile ünlüdür. Soprano Diode lazer cihazları saniyede 10 atış ile yavaş yavaş ısıyı vererek acıyı ve ağrıyı Yok eder.  Etkinliğini azaltmayan diode lazer, kızarıklık, lekelenme gibi yan etkiler de bırakmazlar. 

Makaleler