Lazer Epilasyon Sonrası Cilt Bakım Önerileri

Günümüzde birçok kadın ve erkek tarafından tercih edilen lazer epilasyon uygulamasından sonra cilde bakım yapmak olumsuz durumları önlemektedir. Cildin hassasiyetine göre ciddileşen bu olumsuz durumlardan kaçınmak ve bir sonraki seans için cildi hazırlamak adına bazı öneriler bulunmaktadır. Bu öneriler vücut bölgelerine göre değişmekte olup, yüz çevresi için ayrı bir özen gösterilmesini gerekli kılmaktadır.

  • Öncelikle lazer epilasyon sonrası kesinlikle sıcak su temasından kaçınmalısınız. Sıcak su zaten hassaslaşan cildinize değdiğinde tahriş etmektedir.
  • Aynı şekilde hamam ve saunadan da lazer epilasyon sonrası uzak durmak gerekir. Cildi tahriş edecek işlemlerden kaçınmalısınız.
  • Lazer epilasyon tedavisi boyunca güneş ile direkt temastan kaçınmak da önemli ayrıntıdır. Güneş ışınlarının cildinize değmesi leke oluşumuna neden olabilmektedir. Güneş ışınlarının cildinizi yakmaması için güneş kremi kullanabilirsiniz.
  • Lazer epilasyon seansından sonra peeling gibi arındırıcı bakım malzemelerinden uzak durmalı ve kimyasal içeren kolonya, deodorant, parfüm gibi ürünleri kullanmamalısınız.
  • Lazer epilasyon seansından sonra oluşan kuruluklar için doktorunuzun tavsiye ettiği nemlendirici kremler kullanabilirsiniz. Çünkü cildinizi nemli tutmak daha fazla tahriş olmasını engellemek için önemlidir.
  • Bir sonraki lazer epilasyon seansına kadar cildinize, epilatör ve cımbız değdirmemelisiniz. Epilatör ve cımbız kullanımı tedavi sürecinizi olumsuz olarak etkileyebilir. Gerektiğinde jilet kullanabileceğiniz söylenmekle birlikte bir sonraki seansa kadar mümkün olduğunca kullanmaktan kaçınmanız da tavsiye edilmektedir.

Makaleler